rezistans-teli-

Rezistans Teli Güç Hesabı

Rezistans telinin güç hesabı için rezistans teli yapımında kullanılan hammaddelerin özelliği bilinmeli. Rezistans teli güç hesabı tel alaşımındaki krom- nikel, demir ve alüminyumun özelliklerine göre belirlenir. Direnç değişimini etkileyen faktörler ısıtıcının gücüne göre değişir. Güç hesabı yapılmasının özelliği ise tellerin kopmayacak şekilde ve cihazın yüksek ısıda ısıtma işlemini yapmasını sağlamasıdır. Rezistans teli güç hesabı yapılırken rezistans teli kesiti, telin çapı, telin boyu, telin direnci hesaba katılır ve işlem uygulanır.

rezistans-teli-

Rezistans Teli Güç Hesabı Nedir?

Rezistans teli güç hesabını yaparken yüzeyi yükünün hafiflemesi için çok sayıda rezistans kullanılmalı. Rezistansın takılacağı yuvanın ise pürüzsüz olmasına özen göstermelisiniz. Isı kontrolünün ise uygun olması gerekir. Kullanılacak herhangi ısıtıcının direnç teli hesabı ise belirli formüller ile yapılır. Kullanılan direnç kelimesi ise gerilim uygulanan maddenin akıma karşı göstereceği direnç özelliğidir. Elektrik akımlarına karşı gösterilen zorluk seviyesi direnç olarak adlandırılır.

Elektrik enerjisini yüksek direnç ile ısı enerjisine dönüştüren rezistansların özellikleri farklıdır. Isıtıcı cihazlarda bulunan rezistans telleri ise ısıyı meydana getirir ve yassı, yuvarlak şekillere sahiptir. Yüksek öz direnç ve ısıl dayanım özelliği gösterirler. Hammadde olarak krom, alüminyum, nikel ve demir kullanılır. Rezistanslarda kullanılan teller kullanım alanı ve hammaddelerinin özelliğine göre farklı performans gücüne sahiptir. Elektrik akımlarına karşı direnç gösteren teller çoğunlukla ısıtma işlemlerinde kullanılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir